Saturday, January 21, 2012

auw auw auw kaki!


Assalamualaikum :")


hye hye hye! heee... eh... haa... tajuk hari ni pasal kaki.. aduh... saja je nak bagi tahu hari ni penat menggunakan kaki berjalan-jalan kat jalan TAR.. (bape banyak jalan daaa) anyway, mana tak nya.. habis semua kedai nak pergi.. meneman parents yang pelik tiba-tiba slalu sangat shopping.. so... setelah penat menggunakan kaki ni, rasa2 ada tak yang boleh menghilangkan lenguh kaki selain daripada pergi urut kaki? ha.. ni ade sikit caranya: 


1) Letakkan kaki pada tempat yang tinggi.


     Tak susah pun, letakkan je kaki anda pada tempat yang tinggi sikit.. macam baring atas lantai and kaki 
     atas kerusi.. errr.... macam kurang sopan je kan? hahah tapi buatlah tempat yang sesuai ye.. heee


2) Rendam kaki dengan air suam.


     Selalunya petua orang zaman dulu suruh rendam kaki dalam air suam yang slalunya diletakkan sedikit 
     garam kedalamnya.. dengan itu boleh me"rilex"kan kaki anda.


3) Tidur


    Haaaa..mesti terkejut kan? slalunya orang tua-tua mesti kalau penat balik berjalan tidur. Mungkin dengan
    cara itu dapat menurangkan lenguh kaki.. kan2? heee... 


Mungkin itu sahaja tips yang boleh bagi dengan anda semua.. sebab selalunya kalau lenguh kaki mesti pergi reflexology.. sebab! tapak kaki kita ni boleh beri tahu kita apa sakit kita.. selalunya lah.. kalau pergi tu mesti dengar orang urut tu cakap macam tu.. tak caya? tengok ni! :")



betul tak? heeeee

dengan itu, jagalah kaki anda supaya jadi macam ni


barulah cunnnnnnnnnn! and kalau orang pandang pun sedap je mata memandang.! 



till then,
<3 areyouorked!







2 comments:

eLLa said...

okay.. jom semua jage kaki...hee

Penggemar Coklat said...

kaki oh kaki..hehe

anda di tag ya ^__^ http://syuwaistory.blogspot.com/2012/01/nelly-strange-sudah-buka-bloglist-baru.html