Monday, February 14, 2011

ungunya cinta or purple love her

Unggu nya cinta ©©©

Cerita ini mengisahkan cerita cinta yang tanpa di undang. Sangat seronok ceritanya. Kisah dua orang yang mempunyai kedudukanyang berbeza. Si lelakinya pula lelaki yang kaya. Yang perempuan  pula sedang2 saja.. mulanya lelaki ni sangat kurang lah asam nye kan. Ponteng sekolah, kurang ajar and yang tak sepatutnya lah.. but dis girl nama die unggu by Leez af, and sang jejakanya pula by Shaarnaaz Ahmad.

Penerbitnya pula dr Cube Film Sdn. Bhd.  Cerita ini lah cerita melayu pertama yang mengusik hati sy. Once before sy pernah suka tgk cerita Indonesia such as eifeel im in love and ada apa dengan cinta. 


cerita yang sgtt syiok punye ok :)


menjadi satu phenomena dulu2 cerita Indonesia ini


nice shoot and sweeet movies

Selalunya cerita melayu ni akan sedih bila ada or involve parents. Then baru sedih but dis love story yang dibuat oleh anak Malaysia. Sangat menyentuh hati sy. Sedih tau cerita die. Endingnya tak berapa suka lah.. tapi dh pengarah dia buat cerita mcm tu kan.. hehe..

Sgt AWESOME tau cerita die. Sape yang tak tengok lagi SHOULD WATCH ok.. sgt2.. jarang cerita cinta melayu secomel and best mcm ni.. cerita die mcm ala2 indonesia story ade sikit2 korea story. But sangat lah seronok ok.. nieway nie sy nak kongsi sikit tentang synopsis ceritanya..

Ungunya Cinta mengisahkan Ungu(leez), gadis yang meminati bidang nyanyian dan bercita-cita menjadi penyanyi terkenal. Waktu sama, Ungu yang baru saja menuntut tahun pertama di universiti, bekerja sebagai guru tuisyen sewaktu cuti semester bagi mencari wang saku. Cerita bermula apabila Ungu terpaksa mengajar Andi(sharnaaz), anak Datin Moon(Didie) yang juga sahabat ibunya, Rubiah(Sharifah shaira). Andi mempunyai perangai 'anak orang kaya yang panas baran dan perengus'. Dalam melaksanakan tanggungjawabnya mengajar Andi, Ungu hampir putus asa dengan perangainya. Akibatnya dia mula membenci Andi lalu mula mengajar sambil lewa. Selepas sekian lama bersama Andi, Ungu mula menyedari bahawa Andi bersikap demikian kerana sering kesunyian dan tidak dapat kasih sayang daripada ibu bapanya. Ungu mula menyayangi Andi dan Andi juga mula sedar yang dia menyintai Ungu. Namun satu hari Ungu keliru apabila melihat Andi bersama perempuan lain. Apabila ditanya mengenai hubungannya dengan perempuan itu, Andi mengambil pendirian berdiam diri. Ungu yang berasa terluka, membuat keputusan untuk tidak bertemu Andi lagi.

The ending nye korang kenelah tgk lagi.. mungkin aka nada ulangan kat Astro ria nanti J


best tersangat2 lah CERITA ni :) shukee


pelakon lelakinya: andy  (Shaarnaaz Ahmad)


pelakon wanita nya : Ungu ( Leez Af)


few of the scene



love every scene :)


cute tau movie niee

lagu dlm mobie ni.


OST ungunya cinta by Leez Af



korang tgklah trailer movie nie ok :) enjoy.

credits to :


So smpi sinie je.. nanti kite coret2 conteng2lagi kat blog nie.. J
©ayuorked


12 comments:

Fifie said...

wah, eiffel im in love, cerita fav masa secondary school (:

ayuorked said...

kan?? mmg cerite die dh lame kan?? sy pn sme.. nie zaman2 gonjeng dulu kn u..ehhehe

Aiza Farisha said...

hey, sis, blog sy kalau sis nak follow, dekat yg dekat atas header.

ayuorked said...

aiza babe, done~!! ouh.. patutlah.. hari tue dh cari butang follow ok.. ehhe.. nice blog u have there.. n dh tgk dh ur video.. so cute lah babe. :)

ayuorked said...

aiza babe.. do follow me back. :)

+_+MieRa+_+ said...

ungunya cinta is da best (: n eiffel im in love . OMB , FAV tuuu . lme dh takk tgokkk . sweet
<3

ayuorked said...

miera= betul kn? u tgk dh ke ungunya cinta>?? eifeel tue mmg terbaik ok.. :)

mr.curly said...

hai ayu..folo sudah ..mekaseh ye..

Izzati Hazirah said...

followed :-D

cite ni mmg bezt.. :D

ayuorked said...

mr curly.. tq babe :)

ayuorked said...

izati hazirah...
tq :)
tau takpe..mmg best kn.. jarang cite melayu mcm nie kan..

Anonymous said...

What heyday isn't today?